Koningspaar blikt digitaal terug op deelstaatbezoeken Duitsland

Vorsten

2021-06-21 12:23:22

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan woensdagmiddag online in gesprek met Nederlandse en Duitse bedrijven, kennisinstellingen en koepelorganisaties. De gesprekken staan in het teken van de Duits-Nederlandse economische betrekkingen en de werkbezoeken die het koningspaar tussen 2013 en 2019 aan de Duitse deelstaten heeft gebracht.

Met achttien vertegenwoordigers blikken de vorst en vorstin woensdag tijdens drie gespreksrondes terug op hun Duitse werkbezoeken. De deelnemers spreken over wat er is gebeurd nadat Willem-Alexander en Máxima langs zijn geweest. Ook gaat het over de actualiteit van de samenwerking met hun partners en over hun ambities voor de toekomst.

De gespreksrondes zijn onderverdeeld in verschillende onderwerpen. Zo gaat het in de eerste ronde over Smart Industry en fotonica, een wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met de wisselwerking tussen licht en elektronen. In ronde twee is er aandacht voor de energietransitie met Duits-Nederlandse investeringen en tot slot gaat het met medtech en e-health over de Duits-Nederlandse samenwerking in de gezondheidszorg.

De gekozen thema’s van de gespreksrondes hebben allemaal te maken met onderwerpen die tijdens de deelstaatbezoeken van Willem-Alexander en Máxima naar voren zijn gekomen. Ze passen bovendien bij het aanstaande staatsbezoek van het koningspaar van 5 tot en met 7 juli. Daarvoor bezoeken de koning en koningin onder meer een waterstofsymposium en een bijeenkomst over fotonica waarbij de samenwerking tussen Nederland en Duitsland centraal staat.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana