Koningspaar blikt terug op Spelen: fantastische oogst

Vorsten

08-08-2021 16:40:37

Willem-Alexander en Máxima kijken tevreden terug op de prestaties van de Nederlandse atleten tijdens de Olympische Spelen. TeamNL veroverde tijdens de Spelen in Japan 36 plakken en eindigde op de zevende plek in het medailleklassement. Qua aantal medailles is dat de beste prestatie ooit voor Nederland. Het vorige record stond op 25 medailles bij de Spelen van Sydney in 2000.

“Wat een fantastische en historische oogst”, schrijft het koningspaar op sociale media. De Nederlandse sportploeg heeft volgens Willem-Alexander en Máxima “onder uitdagende omstandigheden” gepresteerd. Ze staan ook stil bij het medailledagrecord. Op 28 juli behaalde TeamNL maar liefst acht medailles. Daarmee werd het oude record uit 1928, van zeven medailles op één dag, verbroken.

Dinsdag ontvangt het paar de medaillewinnaars op Paleis Noordeinde. “We kijken er naar uit de medaillewinnaars persoonlijk te feliciteren”, laten Willem-Alexander en Máxima weten.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.