Koningspaar heeft voorlopig laatste ontmoeting op paleis gehad

Vorsten

14-10-2020 11:00:18

Willem-Alexander en Máxima hebben dinsdag hun voorlopig laatste grote ontmoeting gehad op Paleis Noordeinde. Vanwege de dinsdagavond aangekondigde maatregelen zitten grotere samenkomsten er ook voor het koningspaar voorlopig niet in.

De koning en koningin ontvingen dinsdag een groep betrokkenen bij het het pact Naar een schuldenzorgvrij Nederland. De bijeenkomst stond oorspronkelijk gepland voor maart en zou eigenlijk met tientallen genodigden zijn. Vanwege de coronacrisis vond de ontmoeting dinsdag plaats en woonde een deel deze digitaal bij.

Máxima hield een toespraak en ook staatssecretaris Bas van ‘t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die nu in plaats van zijn voorganger Tamara van Ark, aanwezig was. Ook de voorzitter van SchuldenLabNL, Gerrit Zalm, sprak de aanwezigen toe.

Schuldenzorgvrij

Een belangrijk thema van de bijeenkomst was de bekrachtiging van het pact voor een schuldenzorgvrij Nederland. Een groot aantal gemeenten wil één of meer van de vijf door SchuldenLabNL beproefde methoden implementeren die mensen schuldenzorgvrij maken.

De afgelopen maanden werkte SchuldenLabNL samen met wethouders, vertegenwoordigers van overheidsorganisaties, de bankensector, woningcorporaties, verzekeraars en energieleveranciers aan de invoering en opschaling van de vijf methoden. Tijdens de bijeenkomst zette de staatssecretaris symbolisch zijn handtekening om partijen aan te moedigen om de vijf methoden verder op te schalen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.