Koningspaar helpt mee in speeltuin

redactievorsten

2016-03-12 13:23:08

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zetten zich zaterdag in voor NLdoet. Het koningspaar kwam naar de speeltuin Vreugdeoord in Alphen aan den Rijn om mee te klussen.

De koning liep heen en weer achter een kruiwagen vol zand waarmee hij de zandbak steeds bijvulde. Koningin Máxima hield zich bezig met een andere klus. Zij maakte een treintje schoon waarvoor ze zelfs een hogedrukspuit gebruikte. De komst van het koninklijke koppel was tot het laatst geheim gehouden voor de vrijwilligers. NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds, dat de koning en koningin in 2002 cadeau kregen vanwege hun huwelijk.

Prinses Beatrix, prins Constantijn, prins Floris en prinses Aimée namen gisteren al deel aan de jaarlijkse vrijwilligersactie. Ze deden dat op de Prinses Máxima Mange in Den Dolder. Vrijdag en zaterdag spanden 350.000 vrijwilligers zich door het hele land in voor klussen van NLdoet, ook op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius en Sint Maarten. Dit jaar zijn ruim 9200 klussen aangemeld.


Meer Nederland