Koningspaar legt krans bij oorlogsmonument

Vorsten

2018-05-23 13:07:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdag aan het begin van de middag eer betoond aan de Luxemburgse gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog.

Ze deden dat bij het oorlogs- en verzetsmonument op de zogenoemde Kanounenhiwwel vlakbij het Groothertogelijk Paleis waar ze aan het begin van hun staatsbezoek aan Luxemburg zijn ontvangen door groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa.

Bij de plechtigheid bij het ‘Monument National de la Solidarité Luxembourgeoise’ op de ‘kanonnenheuvel’ werd het koningspaar begeleid door de Luxemburgse minister-president Xavier Bettel en de stafchef van het leger, Alain Duschène.

Sabel

Militairen plaatsten de Nederlandse bloemenkrans, waarna koning en koningin de linten nog even schikten. Willem-Alexander kreeg ook een sabel aangereikt die hij vervolgens kort in de eeuwige vlam hield die onderdeel uitmaakt van het monument.

Na het ondertekenen van het gastenboek en een kort onderhoud met enkele vertegenwoordigers van oud-strijders ging het gezelschap terug naar het paleis voor een lunch in kleine kring. Later op de middag zijn er ontmoetingen met achtereenvolgens de parlementsvoorzitter, premier en minister van Buitenlandse Zaken.
Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!