Drukke agenda voor het koningspaar

Vorsten

24-05-2014 08:32:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen komende week af naar Duitsland. Het koningspaar bezoekt maandag en dinsdag de aan Nederland grenzende Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.

Willem-Alexander en Máxima worden tijdens hun werkbezoek vergezeld door minister Kamp van Economische Zaken. Doel van het bezoek is het bevorderen van de handelsrelaties en samenwerking op gebieden als duurzame energie, de creatieve industrie, innovatie, arbeidsmarkt en onderwijs.

En terwijl het koningspaar bij onze oosterburen is, opent prinses Beatrix op dinsdag de nieuwe locatie van Stichting De Overbrugging in Oud-Beijerland. De stichting biedt hulp en onderdak aan mensen van 18 tot 35 jaar die door allerlei omstandigheden, zoals een verslaving, zijn vastgelopen. De Overbrugging begeleidt ook jongeren die als gevolg hiervan problemen hebben op psychiatrisch gebied.

Maar voordat de koningin naar Duitsland vertrekt is ze zaterdag in de Nieuwe Kerk in Middelburg aanwezig bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Het Amerikaanse Franklin and Eleanor Roosevelt Institute kent deze onderscheiding toe aan personen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in de wereld.

Meer Nederland