Koningspaar ontvangt bouwsector

Vorsten

2014-01-13 09:04:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden dinsdag en woensdag hun eerste Nieuwjaarsontvangsten als koningspaar. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zullen aanwezig zijn.

Dinsdag ontvangt het koningspaar enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen, zo is te lezen in de agenda op koninklijkhuis.nl. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers uit de bouwsector uitgenodigd.

Tijdens de receptie op woensdag ontvangt het paar buitenlandse diplomaten en leden van internationale organisaties. Beide recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Ambassadeurs

De koning begint de week maandag met een ontmoeting met Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaals. Hij ontvangt hen tussen 18.00 uur en 19.30 uur, zo is te lezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Nederlandse diplomaten zijn in het land voor de jaarlijkse Ambassadeursconferentie, waarbij onder meer het regeringsbeleid en de ontwikkeling in Nederland besproken.


Meer Nederland