Koning en koningin planten appelbomen

Vorsten

2015-03-19 17:17:00

WESTERAU – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag in Westerau in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein twee appelbomen geplant. “De spade ligt er toch”, aldus Willem-Alexander grappend tegen het publiek.

De koning nam een in Duitsland gekweekte boom voor zijn rekening, Máxima voorzag op haar beurt een Nederlandse boom symbolische van aarde. De bomen voor het Thünen Instituut voor Ecologische Landbouw blijven namelijk niet op deze plek staan maar worden verplaatst naar de boomgaard van het onderzoeksinstituut. Daar was het koningspaar aanwezig bij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen Thünen en Wageningen Universiteit en het Louis Blok Instituut.

Die hebben elkaar beloofd de krachten te bundelen op het gebied van onderzoek op het gebied van duurzame landbouw, voeding en gezondheid. De koninklijke bezoekers kregen daarna nog een korte uitleg over die samenwerking.


Meer Nederland

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.