Koningspaar reikt op corona-afstand certificaten uit

Vorsten

2021-06-30 16:42:49

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagmiddag in Theater Gooiland in Hilversum de volhouders van de vierde editie van het groeiprogramma van het Oranje Fonds beloond met een ‘groeicertificaat’. Het koningspaar moest zich flink in bochten wringen om de coronaregels in acht te nemen.

Máxima en Willem-Alexander hadden zich op ruime afstand van elkaar opgesteld op het podium, waarop een tafeltje stond. Om beurten zetten ze een certificaat op een tafel. De deelnemer moest het certificaat zelf oppakken, waarna de koning en koningin even naar voren kwamen zodat er vanuit de zaal een foto kon worden gemaakt van de uitreiking. Deze scène herhaalde zich vervolgens 22 keer.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Na de uitreiking gingen de koning en koningin ieder apart in gesprek met de ‘sociale ondernemers’. Ze waren in maart 2017 uitverkoren door het Oranje Fonds. Het was de bedoeling dat niet alleen hun organisatie zou groeien, maar ook zijzelf in hun rol als ondernemer. Volgens een onderzoek waren achttien van de bestudeerde organisaties ook echt gegroeid. Niet alle zestig starters uit 2017 hebben overigens de eindstreep gehaald.

Het koningspaar kende een aantal initiatieven al. Zo ging Willem-Alexander in 2019 in Warmond langs bij de Fietsmaatjes en nam de koningin eerder al een kijkje bij de stichting JobOn, die werkzoekenden helpt.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana