Koningspaar sluit eerste halfjaar af met fotosessie

Vorsten

17-07-2020 03:36:31

Koning Willem-Alexander ontvangt vrijdagochtend in de tuin van Paleis Huis ten Bosch met zijn gezin de media voor de traditionele fotosessie aan het begin van de zomervakantie van zijn drie dochters. Willem-Alexander en Máxima praten daarna kort over hun ervaringen en indrukken van het grotendeels door de coronacrisis beheerste afgelopen half jaar.

Vanwege de beperkende maatregelen die van kracht zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de fotosessie ook een ander karakter en is het aantal fotografen dat wordt toegelaten kleiner dan in voorgaande jaren. Dit om de afstandsregels beter te kunnen bewaken.

Aan het begin van het jaar was het de bedoeling dat de koninklijke agenda in het teken zou staan van de viering van 75 jaar bevrijding. Daarin pasten ook staatsbezoeken aan Indonesië, dat in 1945 onafhankelijk werd, en Duitsland, en de markering van de 75e verjaardag van de Verenigde Naties. De coronacrisis die in de loop van maart na delen van Azië ook de rest van de wereld in zijn greep kreeg, maakte dat de meeste plannen in de ijskast moesten.

Het staatsbezoek aan Indonesië in maart ging nog net door, waarbij al werd besloten geen handen meer te schudden, maar daarna stond de agenda vrijwel geheel in het teken van corona.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.