Koningspaar sprak met dochters over dood Peter R. de Vries

Vorsten

2021-07-16 19:10:08

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben het met hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane uitgebreid gehad over het overlijden van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. “Ze waren heel erg geschrokken”, vertelt Máxima aan een verslaggever van RTL Boulevard. “Het gevoel van: hoe kan het dat zoiets in het midden van Amsterdam gebeurt?”

Willem-Alexander vult aan dat er bij hen thuis sowieso veel gepraat en gediscussieerd wordt. “Als er zoiets vreselijks gebeurt in Nederland, zijn ze er meteen ook zelf mee bezig”, vertelt de koning. “Het leeft heel erg, ook bij de jeugd.”

Volgens de koning heerste onder zijn dochters vooral het gevoel van onbegrip. “Dat mag toch niet waar zijn, dat je niet dat werk kan doen in dit land en daarvoor doodgeschoten wordt”, blikt hij terug op het gesprek met zijn dochters. “We hoeven het niet eens te zijn met elkaar, maar dit doe je niet.”

Het paar noemde Peter R. de Vries vrijdag tijdens de traditionele fotosessie op Paleis Huis ten Bosch “een bijzonder mens”. Vanwege het “afschuwelijke nieuws” over het overlijden van De Vries en de situatie in Limburg na het noodweer had het koningspaar “gemengde gevoelens” bij de fotosessie, bekende Willem-Alexander. De Vries overleed donderdag op 64-jarige leeftijd, nadat hij vorige week dinsdag werd neergeschoten in het centrum van Amsterdam.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek