Video: Koningspaar voor staatsbezoek aangekomen in Indonesië

Vorsten

09-03-2020 10:19:41

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagmiddag even voor 16.00 uur (lokale tijd) aangekomen op het vliegveld Halim Perdanakusuma van Jakarta. Daar begint dinsdag het staatsbezoek aan Indonesië.

Op de luchthaven stond een erewacht klaar en was de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken, Retno Marsudi, aanwezig ter verwelkoming. Zij is geen onbekende van het koningspaar. Marsudi was voor haar ministerschap van 2012 tot 2014 Indonesisch ambassadeur in Den Haag.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

In het koninklijk gezelschap bevonden zich de ministers Stef Blok (Buitenlandse Zaken) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Minister Sigrid Kaag komt met een lijndienst naar Jakarta. De laatste twee ministers zijn in Indonesië in verband met de gelijktijdige omvangrijke economische missie.

Langs de route vanaf het tweede vliegveld van de Indonesische hoofdstad naar hotel Indonesia waren de wegen op een aantal plaatsen versierd met vlaggen en welkomstborden met foto’s van het koningspaar en het presidentieel paar. Voor de foto van Willem-Alexander was, anders dan vorig jaar oktober in India, een recente opname gebruikt, met baard.

Koningin Máxima heeft maandagavond in haar VN-functie als speciaal pleitbezorger voor het verbeteren van toegang tot financiële diensten een reeks besprekingen met Indonesische functionarissen en vertegenwoordigers van grote bedrijven.

Meer Nederland