Video: Koningspaar waardeert artsen en verplegers in strijd tegen corona

Vorsten

12-03-2020 11:35:46

Koningin Máxima vindt het “raar” om juist deze dagen, wanneer de zorgen om het coronavirus toenemen, ver van huis te zijn. Dat zei de koningin aan het einde van het ingekorte staatsbezoek aan Indonesië tijdens een ontmoeting met de pers in Parapat, aan het Tobameer op Sumatra.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

“Het is raar niet thuis te zijn. Je ziet dat mensen zenuwachtig worden”, aldus de koningin. Het koningspaar handelt thuis volgens de richtlijnen van het RIVM, zoals het frequent wassen van handen, het niet aanraken van het gezicht en de afgelopen dagen met name het niet schudden van handen.

Koning en koningin spraken hun grote waardering uit voor artsen en verplegend personeel die, zoals Willem-Alexander zei, “in de voorste linie staan” en zich voorbereiden op een verdere uitbreiding van het zo gevaarlijke virus. “We willen deze gelegenheid gebruiken om hen een hart onder de riem te steken.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord