Koningspaar wandelt onder grote belangstelling door Graz

Vorsten

29-06-2022 15:42:04

Onder begeleiding van zeker een honderdtal belangstellenden hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima woensdag tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk een stadswandeling gemaakt door Graz. De aanwezige politie moest geregeld vragen om het koningspaar de ruimte te geven.

Nadat de koning en koningin op het stadhuis van Graz het Gouden Boek hadden ondertekend vertrokken zij te voet naar de Oude Universiteit. Al bij het verlaten van het stadhuis stonden er op de Hauptplatz honderden mensen achter dranghekken te roepen en te klappen. Een groot deel van hen liep vervolgens mee met de stoet. In de smalle straatjes zoals de Hofgasse ging dat door kordaat politieoptreden soms maar net goed.

Aangekomen op de Freiheitsplatz werd het koningspaar ontvangen door Hermann Schützenhöfer, de gouverneur van Stiermarken, de deelstaat waar Graz onder valt. Voorafgaand aan de lunch met de gouverneur en zijn echtgenote volgden Willem-Alexander en Máxima een discussie over het belang van meer vrouwen in de bètawetenschappen.

Meer Nederland