Blik in de koninklijke agenda

Vorsten

2013-11-25 08:18:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn weer terug in Nederland na bijna 14 dagen op reis te zijn geweest voor kennismakingsbezoeken aan Venezuela, Colombia en de zes eilanden van het Caribisch deel van het koninkrijk. Het koningspaar kan echter niet stilzitten, ze hebben een drukke werkweek voor de boeg, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis.

Máxima moet dinsdag op pad naar Badhoevedorp. De koningin opent daar de naar haar vernoemde Koningin Máximakazerne van de Koninklijke Marechaussee, district Schiphol.

Ook Beatrix heeft dinsdag een verplichting op de agenda staan. De prinses woont in Rotterdam de jubileumconferentie bij van PUM Netherlands senior experts. PUM staat voor Programma Uitzending Managers en is een non-profitorganisatie die vrijwilligers uit het Nederlandse bedrijfsleven inzet om kennis te delen met ondernemers uit ontwikkelingslanden. De conferentie staat in het teken van PUM’s 35-jarige bestaan.

Postzegel

Willem-Alexander meldt zich woensdag in Den Haag. De koning neemt in het Museum voor Communicatie het eerste exemplaar van de nieuwe permanente koningspostzegel in ontvangst. Bij het aantreden van een nieuw staatshoofd is het gebruikelijk dat PostNL een nieuwe permanente postzegel uitgeeft.

De volgende dag reist Willem-Alexander naar ’s-Hertogenbosch. In de Brabanthallen woont de koning het jubileumcongres bij van Aedes, de vereniging van woningcorporaties. De brancheorganisatie viert dan haar honderdjarig bestaan.


Meer Nederland