Koningspaar loopt over Munchense markt

Vorsten

2016-04-13 15:48:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagmiddag in München een rondgang gemaakt over de eeuwenoude Viktualienmarkt. Ze werden daarbij gadegeslagen door honderden nieuwsgierigen die een plekje hadden bemachtigd in de Biergarten van de (levensmiddelen)markt, of die zich langs de wandelroute hadden opgesteld.

Het was aan het begin van de middag nog stralend lenteweer en met tegelijkertijd ‘s werelds grootste beurs voor bouwmachines in de stad, was het nog eens extra druk. Het koningspaar maakte een korte stop bij een winkeltje met Beierse specialiteiten, waaronder verschillende soorten worst en vlees, maar tot verdriet van de Duitse fotografen lieten Willem-Alexander en Máxima zich niet verleiden tot proeven in het zicht van de camera’s. Niet zo vreemd overigens: het koningspaar had net een uitgebreide lunch achter de rug met de Beierse minister-president Horst Seehofer.

Op het programma stond ook een presentatie van zes Nederlandse en Beierse bedrijven in de agrifoodsector in een daarvoor speciaal neergezet Nederlands-Beiers paviljoen, waar ondanks alle high tech toepassingen in de voedselproductie ook plaats was voor het traditionele kaasmeisje – bij de Duitsers beter bekend als Frau Antje. Koning en koningin waren niet te beroerd om ook met haar op de foto te gaan als deel van de Nederland promotie in de Duitse deelstaat.

Na afloop van het marktbezoek, toen de lucht inmiddels betrokken was en de voor woensdag voorspelde regenbuien zich aankondigden, ging het gezelschap naar het Deutsches Museum waar een Nederlands-Duits forum werd gehouden over ‘smart industry en cyber security’.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig