Koninklijk gezin terug in Nederland na afgebroken vakantie

Vorsten

17-10-2020 20:18:02

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters zijn weer in het land. Ze kwamen zaterdag kort na 20.00 uur met een KLM-lijnvlucht uit Athene aan op Schiphol. De koninklijke standaard werd een paar minuten na 20.00 uur gehesen op paleis Huis ten Bosch, het teken dat de koning weer in Nederland is.

Willem-Alexander en Máxima lieten vrijdagavond, een paar uur na vertrek, via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten hun vakantie in Griekenland af te breken nadat ophef was ontstaan over de reis. Vrijdagmiddag vertrok het koninklijk gezin met het regeringsvliegtuig richting de vakantievilla in de Peloponnesos, het zuidelijkste deel van het Griekse vasteland.

De vakantie van het koninklijk gezin viel niet goed in de Tweede Kamer. Van links tot rechts werd het onverstandig genoemd dat de koning vakantie ging vieren in Griekenland, terwijl de bevolking wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven in verband met het indammen van de corona-uitbraak. Ook op sociale media was de kritiek niet mals.

Premier Mark Rutte bleek op de hoogte van de vakantieplannen van koning Willem-Alexander, zo meldde vrijdagavond een woordvoerder van de RVD.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord