Koninklijk paar bezoekt Verstappen in pitsstraat Zandvoort

Vorsten

05-09-2021 13:55:31

05-09-2021 Zandvoort, Dutch Grand Prix Formule-1 racedag Koninklijke familie met koning Willem Alexander, koningin Maxima en prinses Amalia waren aanwezig Foto ANP / Hollandse Hoogte / © Foto Leo Vogelzang VOF

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en twee van hun dochters hebben zo’n 2 uur voor de start van de Dutch GP een bezoek gebracht aan Max Verstappen in de pitsstraat op het circuit van Zandvoort. De Nederlandse coureur gaf de koninklijke familie een kijkje in zijn pitbox en de cockpit van zijn Red Bull-bolide. Zijn vader Jos en teambaas Christian Horner van Red Bull maakten ook kennis met Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen Amalia en Ariane.

Het koninklijk gezin liep daarna onder begeleiding van circuitdirecteur Robert van Overdijk door de pitsstraat. Willem-Alexander en Máxima, die een lange oranje rok draagt, zwaaiden enthousiast naar het publiek op de hoofdtribune en op de terrassen boven de pitboxen.

De koning was een dag eerder ook al aanwezig bij de kwalificatie. Hij zag Verstappen toen poleposition pakken voor de race, die om 15.00 uur begint. Prins Bernhard, een neef van Willem-Alexander, is mede-eigenaar van het circuit in de Noord-Hollandse duinen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord