Koninklijk Paleis Amsterdam staat stil bij jarige Alexia

Vorsten

26-06-2022 10:42:04

Het Koninklijk Paleis Amsterdam feliciteert de jarige prinses Alexia via sociale media en deelt daarbij een foto van de prinses. De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is zeventien jaar geworden.

“Prinses Alexia viert vandaag haar verjaardag”, schrijft het paleis bij een foto van de RVD. Daarop is de prinses te zien in een zwarte jurk, leunend tegen een witte muur. “Van harte gefeliciteerd!” Het paleis is het officiële ontvangstpaleis van de koning, maar is ook open voor bezoekers.

Ook staat het koningshuis online stil bij de verjaardag van de prinses en deelt daarbij een portret van de prinses tijdens de zomerfotosessie van afgelopen vrijdag. Die vond vanwege de ongunstige weersvoorspelling plaats in Paleis Noordeinde, in plaats van bij de beoogde strandtent op het Haagse Zuiderstrand.

Alexia is de middelste dochter van het koningspaar en tweede in de lijn van troonopvolging. De prinses, zus van Amalia (18) en Ariane (15), heeft vier jaar les gehad op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Sindsdien vervolgt de prinses haar opleiding aan het United World College of the Atlantic in Wales.

Meer Nederland