Koninklijke auto stopte voor standaard

Vorsten

2019-05-15 11:03:00

Niet de ijverige Ethiopische verkeerspolitie, maar een bijna van de auto vallende koninklijke standaard was dinsdag de reden van de plotselinge stop die koningin Máxima onderweg naar Addis Abeba moest maken. Dat er op die plek politie stond, was toeval legde de Nederlandse ambassadeur Bengt van Loosdrecht, die de koningin bij haar VN-bezoek begeleidt, woensdag uit.

De ambassadewagen waarin de koningin werd vervoerd, kende een opvallend euvel: een niet goed vastzittend vlaggenstokje voor de koninklijke standaard. Op een gegeven moment is besloten om even te stoppen en in te grijpen. Bij een eerder bezoek aan de Nigeriaanse hoofdstad Abuja was de standaard al eens van de auto gevallen. Normaal wordt deze ook binnengehaald bij lange ritten, juist om dit soort problemen te voorkomen.

In de volgauto’s, met onder meer de media, zag het er anders uit en leek het op een verkeerscontrole vanwege de hoge snelheid van het onopvallende konvooi. Een van de persbusjes was kort daarvoor uit de stoet naar de kant gedirigeerd. Negeren was geen optie, maar de aansluiting met de andere auto’s missen mocht ook niet. Het werd dan ook een stop zonder tot stilstand te komen.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana