Drukke week voor de Oranjes

Vorsten

2015-03-16 06:29:00

DEN HAAG – Een onthulling van de Glazen Koets, een staatsbezoek aan Denemarken, een werkbezoek aan Duitsland en de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. Het is een greep uit de koninklijke activiteiten van deze week. De koninklijke familie is elke dag in touw.

Prinses Margriet is nog in Japan. Met minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bezoekt ze maandag twee gebieden die in 2011 getroffen werden door de tsunami. Margriet en Ploumen wonen samen ook twee sessies bij van de VN-conferentie in Sendai die erop gericht is de risico’s op natuurrampen te verminderen.

Koning Willem-Alexander opent maandagmiddag de tentoonstelling over de restauratie van de Glazen Koets in het Haagse Louwman Museum. Dinsdag en woensdag zijn gereserveerd voor het staatsbezoek aan Denemarken. Prinses Beatrix en prinses Mabel gaan woensdagmiddag naar Enschede. Op de Universiteit Twente wonen ze de uitreiking bij van de eerste Prins Friso Ingenieursprijs.

Duitsland

Aansluitend op het staatsbezoek aan Denemarken brengt het koningspaar donderdag en vrijdag een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg.

Willem-Alexander en Máxima sluiten de werkweek vrijdagavond af in Amsterdam in het Koninklijk Concertgebouw. Daar zijn ze aanwezig bij het afscheidsconcert van Mariss Jansons als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Máxima is beschermvrouwe van het wereldberoemde symfonieorkest.


Meer Nederland