Oranjes bij kerstviering in Hilversum

Vorsten

25-12-2013 12:00:00

HILVERSUM – Een deel van de koninklijke familie heeft op kerstavond een dienst bijgewoond in de Regenboogkerk in Hilversum. De kerstnachtviering, getiteld ‘De lofzang van de engelen’, werd volgens De Gooi- en Eemlander bijgewoond door koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien en prinses Mabel. Naast Mabel zat haar moeder Flos Wisse Smit, die in Hilversum woont.

Op de liturgie stonden Stille Nacht, Hoor de engelen zingen d’eer en In Dulce Jubilo. De cantorij van de Regenboogkerk onder leiding van Arno Rog zong een Magnificat van Orlando Gibbons. Het was volgens de krant een echte zangdienst in de Engelse traditie. Daar paste heel goed het nieuwe Williamsorgel bij dat sinds augustus in de Regenboogkerk staat en uit Engeland afkomstig is. Organist Ies Nijman liet bij I Wonder As I Wander het orgel als solo-instrument klinken.

De tieners van de gemeente collecteerden voor een werkreis naar de Dominicaanse Republiek die zij deze zomer gaan maken.

Meer Nederland