Koninklijk bezoek De Rijp afgerond

Vorsten

26-04-2014 09:49:00

GRAFT-DE RIJP – Na een bezoek van ruim een uur aan De Rijp, is de koninklijke familie zaterdagochtend doorgereisd naar Amstelveen. Daar vindt het tweede feestelijke programma plaats van deze eerste Koningsdag.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en de andere familieleden legden ongeveer een kilometer af door het monumentale centrum. Prinses Anita was erbij. Waar andere prinsessen op hoge hakken liepen, had zij geschikter schoeisel aangetrokken voor de wandeling door het pittoreske Noord-Hollandse dorp. In 2011 ondering de echtgenote van prins Pieter-Christiaan een ingrijpende rugoperatie in Los Angeles. Sinds de operatie draagt ze liever geen pumps meer.

De route leidde in De Rijp langs helden uit het verleden, de voormalige haringvisserij en walvisvaart, theateracts en het speciaal gebrouwen bier Woeste Willem. Ook maakten de gasten een vaartochtje. Prinses Beatrix kon zich meer ontspannen dan voorheen op Koninginnedagen. Nu haar zoon koning is en voorop liep, hoefde zij niet meer het tempo aan te geven en nam ze uitgebreid de tijd om langs de route gesprekjes aan te knopen met de inwoners en bezoekers van De Rijp. Volgens aanwezige royaltywatchers kon ze nu relaxt meelopen en genoot ze van haar nieuwe rol.

De prinsen Constantijn en Maurits raken elk jaar meer bedreven in het maken van selfies met het publiek. Op aandringen van de bezoekers maken ze zeer routinematig en met een grote glimlach de ene na de andere foto.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft