Koninklijke Nederlandse Munt licht koninklijke verhuizing uit

Vorsten

2019-09-17 07:47:00

De verhuizing van het koninklijk gezin van de Eikenhorst naar paleis Huis ten Bosch is voor de Koninklijke Nederlandse Munt aanleiding geweest om dit jaar de zogenoemde themaset waarin de acht Nederlandse munten van 2019 in extra kwaliteit worden gepresenteerd, te wijden aan die verhuizing. Dat maakte de Munt dinsdag – op Prinsjesdag – bekend.

Van de themaset zijn maar 3000 exemplaren gemaakt, zo laat de de KNM weten. Naast de gebruikelijke euromunten wordt ook een zwaar verzilverde herdenkingsuitgifte bijgevoegd. Op de voorzijde van deze penning staat Huis ten Bosch afgebeeld. Op de keerzijde is een karakteristiek detail van het paleis uitgelicht: de koepel met de koninklijke standaard. De set bevat ook foto’s van het paleis en het koninklijk gezin.

De themaset ‘De verhuizing van het koninklijk gezin’ kan vanaf dinsdag worden besteld en wordt naar verwachting eind oktober geleverd. Dinsdag begint bij PostNL ook de verkoop van de postzegelvelletjes met daarin vijf postzegels met de vijf leden van het koninklijk gezin. Voor de postzegels zijn de foto’s gebruikt die fotograaf Erwin Olaf in 2017 maakte.


Meer Nederland