Koninklijke onderscheiding voor René Mioch

Vorsten

09-11-2020 10:48:03

René Mioch is maandag verrast met een koninklijke onderscheiding. De filmjournalist mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Mioch kreeg het lintje van de Amsterdamse locoburgemeester Touria Meliani uitgereikt vanwege zijn inzet voor de Nederlandse filmindustrie.

Mioch werd geprezen als invloedrijke ambassadeur van film en Nederlandse films in het bijzonder. Zo heeft hij in zijn 35-jarige carrière als recensent, presentator en producent van verschillende filmprogramma’s voor veel Nederlandse acteurs, regisseurs, cameramensen en filmprojecten “de deuren geopend naar een internationaal podium.”

De filmjournalist nam het initiatief voor de filmpublieksprijs de Rembrandt Awards en richtte de Stichting Shortcutz Amsterdam, een platform voor jong Nederlands filmtalent, op. Mioch werd in 2006 lid van The lnternational Academy of Television Arts & Sciences, een van de organisaties achter de Emmy Awards.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.