Koninklijke paarden gewend aan selfies

Vorsten

25-07-2018 15:30:00

Het zomerse weer heeft woensdagmiddag geen invloed gehad op het aantal bezoekers van de Koninklijke Stallen in Den Haag. Die waren – vooruitlopend op de op 1 augustus beginnende zomeropenstelling – als ‘generale repetitie’ geopend voor genodigden, buurtbewoners en familieleden van het personeel.

Duizend mensen maakten van de gelegenheid gebruik een kijkje te nemen bij wat wel het vervoerscentrum van het koningshuis wordt genoemd. De auto’s nemen daar tegenwoordig de belangrijkste plek in, maar het waren uiteraard de levende have – de koets- en rijpaarden – die alle aandacht opeisten.

De paarden lieten zich de belangstelling gewillig aanleunen. In de tijd van selfies zijn ook zij er inmiddels aan gewend om met jan en alleman op de foto te gaan.

Limousine

De Koninklijke Verzamelingen die verantwoordelijk zijn voor de in 2016 begonnen openstelling, hebben dit jaar een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan het programma, zoals een speurtocht voor kinderen. Dit jaar is ook een aantal koninklijke auto’s te zien, waaronder de voor staatsbezoeken gebruikte verlengde limousine van de koning en zijn voor ‘dagelijks’ gebruik ingezette Audi. Uiteraard is ook de Glazen Koets, de trotse en volgens velen veel mooiere vervanger en voorloper van de in restauratie zijnde Gouden Koets, te bekijken. En dan dichterbij dan op Prinsjesdag mogelijk is.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft