Koninklijke pluim na première Stormruiter

anp

2018-09-10 06:07:00

Jelle de Jong, de hoofdrolspeler van De Stormruiter, heeft na de première van het theaterstuk een pluim gekregen van koning Willem-Alexander. “De koning gaf mij complimenten over mijn paardrijden en de goede uitspraak van het Fries”, zegt de acteur in De Telegraaf.

Ook prinses Beatrix, die met haar zoon naar de première was gegaan, was positief. “Ze was helemaal in haar element en zong na afloop zelfs een van de 108 paarden toe met een stukje tekst uit de voorstelling: ’Jij bent de mooiste, de liefste’.”, aldus De Jong.

De première verliep zaterdagavond overigens niet helemaal vlekkeloos: een van de paarden raakte geblesseerd. “Een dierenarts verleende direct eerste hulp. Het geblesseerde dier is overgebracht naar het paardenziekenhuis in Emmeloord, waar het verder wordt verzorgd.”

De Stormruiter wordt opgevoerd in het WTC Expo in Leeuwarden. Het stuk gaat over de eeuwige strijd van de mens tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. In de voorstelling doen naast toneelspelers en koorleden ook honderd Friese paarden mee.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Nederland