Koninklijke viering verjaardag Prinses Christina Concours

Vorsten

30-10-2022 07:42:04

Het Prinses Christina Concours bestaat 55 jaar en viert dat jubileum zondagmiddag in het gebouw voor podiumkunsten Amare in Den Haag. Prijswinnaars van de wedstrijd spelen werk van componisten, variërend van Johann Sebastian Bach tot Kurt Weill, begeleid door het Jeugdorkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel. Prinses Margriet, lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours, prinses Beatrix, prinses Margriet en prinses Irene zijn aanwezig bij de verjaardag van het naar hun drie jaar geleden overleden zus genoemde concours. Ook Irenes zoon prins Carlos Bourdon de Parme, Christina’s zoon Bernardo Guillermo, en prinses Margriets zoon prins Maurits en zijn vrouw prinses Marilène zijn aanwezig.

Prinses Christina, zelf zangeres, had grote belangstelling voor jong muzikaal talent, aldus de organisatie bij haar overlijden. “Zij sprak graag na afloop van de finales met de prijswinnaars en nodigde velen van hen jaarlijks uit voor een intiem optreden bij haar thuis in Italië.”

Bekende prijswinnaars van het concours, dat bedoeld is om muziekdeelname door jongeren te bevorderen, zijn pianist Wibi Soerjadi, harpiste Lavinia Meijer en violiste Rosanne Philippens. Solisten bij de viering zijn Merle van der Lijke (harp), Thomas Prechal (cello), Ramon Lormans (slagwerk), Caspar Vos (piano), Berlage Saxophone Quartet, Jala & James Heywood en The Preda Brothers.

Prins Maurits en Prinses Marilène komen aan bij het jubileumconcert ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van het concours.
Meer Nederland