Kussen voor Valentino bij staatsbanket

Vorsten

20-06-2017 20:00:00

Koningin Máxima begroette de Italiaanse mode-ontwerper Valentino Garavani, die in 2002 tekende voor haar betoverende trouwjurk, met kussen voorafgaand aan het staatsbanket in het Palazzo del Quirinale in Rome.

De inmiddels hoog bejaarde Valentino (85) was één van de genodigden bij het diner dat de Italiaanse president Sergio Mattarella en zijn dochter Laura dinsdagavond aan de Nederlandse staatsgasten aanboden.

Valentino was niet de enige die met bijzondere warmte werd begroet toen de tafelgasten werden voorgesteld aan de president en het koningspaar. Prins Jaime en zijn vrouw prinses Viktória, in een spectaculaire gele jurk en net als de koningin getooid met een diadeem, kregen ook een omarming en kussen.

Invitatie

Jaime vertegenwoordigt zijn neef Willem-Alexander als ambassadeur bij paus Franciscus en begeleidt de koning donderdag bij diens historische staatsbezoek aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad.

De Brabantse couturier Addy van den Krommenacker was eveneens uitgenodigd, en maakte zijn opwachting met ‘muze’ Pernille La Lau. Voetbal international Clarence Seedorf en de sinds 2008 in Genua wonende schrijver-dichter Ilja Pfeijffer kregen eveneens een invitatie.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft