Lale Gül en Nikkie de Jager bij uitblinkerslunch koningspaar

Vorsten

31-05-2022 15:42:03

Schrijfster Lale Gül, presentatrice Nikkie de Jager, NOS-weerman Gerrit Hiemstra en schaatser Thomas Krol hoorden dinsdag bij de genodigden voor de zogenoemde uitblinkerslunch. Op Paleis Noordeinde werden 26 Nederlanders uitgenodigd die de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvingen voor hun prestaties in onder meer de sport, wetenschap en cultuur.

Zo werd Gül uitgenodigd, omdat ze de NS Publieksprijs 2021 won voor haar boek Ik ga leven, De Jager vanwege het winnen van de Televizier-Ster Presentatrice, Hiemstra won dit jaar de Machiavelliprijs 2021 en Krol werd zowel wereld- als olympisch kampioen. Ook schaatssters Xandra Velzeboer en Antoinette de Jong, radiomaker Stefan Stasse en acteur Joost Spijkers waren te gast.

Er werden echter niet alleen bekende Nederlanders uitgenodigd. Zo waren dit jaar ook onder anderen de Leraren van het Jaar 2021 in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs en het mbo, de architect van het jaar, de beste lokale bestuurder en de winnaars van de Johannes Vermeer Prijs uitgenodigd.

Met de lunch willen koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun erkenning en waardering uitspreken voor mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.


Meer Nederland