Laurentien blij weer onder de mensen te zijn

Vorsten

01-07-2020 11:42:35

Prinses Laurentien was woensdagochtend blij om weer onder de mensen te zijn. Ze was gevraagd in de Fokker Terminal in Den Haag een toespraak te houden bij het eerste evenement – Live again! – dat na de versoepeling van de coronamaatregelen weer mogelijk was. Het congres is live en online te volgen.

“Fijn om weer mensen bij elkaar te zien”, aldus Laurentien, die haar voorbereide speech opzijschoof en al wandelend door de enorme zaal een heel persoonlijk verhaal afstak. “De techniek zal nu wel van me balen”, wist Laurentien, omdat ze niet op de heel precies uitgelichte podiumplek ging staan. “Durf je plan los te laten.”

De afgelopen maanden had ze net als iedereen vooral thuis gezeten. “We zijn de maatregelen heel strikt nagekomen, we hebben het heel serieus genomen en zijn hard aan het werk gegaan”, vertelde Laurentien na afloop. “Het was een hele intensieve periode. Het was ook een tijd voor reflectie, constant schakelen en businessmodellen aanpassen”, aldus de prinses.

Daarnaast was er de zorg voor de kinderen, die zo hun eigen ervaringen hadden. Oudste dochter Eloise (18) sloot haar middelbare schooltijd af, zonder eindexamen en zonder eindexamenfeest. Maar de kinderen wisten zich goed aan te passen. Laurentien had met trots naar het Jeugdjournaal-interview van Eloise gekeken. “Ja dat was echt Eloise. Ze is dicht bij zichzelf gebleven.”

Laurentien sprak ook met zorg over de gezinnen die het de afgelopen maanden heel zwaar hebben gehad. “Voor veel mensen is het ontzettend ingewikkeld geweest, en vaak nog steeds. Mensen die voor de coronacrisis al bungelden.” Wat dat betreft was het voor haar gezin gemakkelijker. “Wij hebben de ruimte, hebben een tuin.”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.