Laurentien: ‘Ik houd van touwtje springen’

Vorsten

08-12-2014 16:02:00

UTRECHT – Prinses Laurentien heeft aan de kinderen van groep acht van de 2e Marnixschool in Utrecht een persoonlijk geheim onthuld. De leerlingen vroegen de prinses aan het einde van haar gastles maandagmorgen naar haar favoriete sportieve bezigheden. “Ik zou meer sport moeten doen”, bekende Laurentien meteen.

Het behoorde telkens tot haar goede voornemens, maar werd ook steeds weer doorgeschoven naar het volgende jaar, zei ze met ontwapenende eerlijkheid. Ze houdt van skiën, vertelde ze, ‘en wat ik heel erg leuk vind is touwtje springen.’ Die bekentenis zorgde voor verbaasde blikken en stilte in de klas die tot dan toe met veel belangstelling naar de bijzondere gastjuf had geluisterd.

Laurentien verklapte dat ze volgend jaar een actie wil houden om mensen vijf minuten te laten touwtje springen. Niet zomaar, maar om aan te geven hoe lang vijf minuten is. Dat sluit namelijk aan bij haar actie om douchen te beperken tot vijf minuten, om water en milieu te sparen. “Vijf minuten is best lang”, wist Laurentien die de schooljeugd meteen enthousiast had gemaakt. Ze kreeg suggesties voor een landelijke wedstrijd en de groep wilde graag advies geven. “Misschien moet ik contact opnemen met jullie directeur”, stelde Laurentien, groot voorstander van ‘luisteren’ naar wat kinderen te zeggen hebben. “En niet alleen luisteren. Ook er wat mee doen.”

Laurentien was in Utrecht als supporter van Edukans, de ontwikkelingsorganisatie die zich richt op onderwijs en het recht op onderwijs van kinderen.

Meer Nederland