Laurentien leest dit jaar voor vanuit tv-studio

Vorsten

13-01-2021 10:28:45

Het startschot dat prinses Laurentien elk jaar geeft voor de Nationale Voorleesdagen ziet er dit jaar vanwege de coronacrisis heel anders uit. De echtgenote van prins Constantijn zal dit keer via een videoverbinding voorlezen aan een select groepje kinderen. Het moment wordt uitgezonden op televisie, melden de Rijksvoorlichtingsdienst en AVROTROS.

Normaal gesproken leest Laurentien op locatie voor aan een groep kinderen, zoals vorig jaar in een bibliotheek in Zoetermeer. Nu doet ze dat in de tv-studio van Zin in Zappelin waar 25 kinderen digitaal bij aanschuiven.

De prinses zal het verhaal lezen van Coco kan het, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. Het boek, dat verkozen werd als Prentenboek van het Jaar, gaat over de babyvogel Coco die het heel spannend vindt om voor het eerst zijn vleugels uit te slaan.

De achttiende editie van de Nationale Voorleesdagen begint volgende week woensdag en duurt tot 30 januari. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen. Prinses Laurentien is oprichter en erevoorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven, en roept iedereen op om taalproblemen te kunnen bespreken.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord