Laurentien leidt gemeenten in dialoog over jeugd en corona

Vorsten

26-01-2021 22:40:26

Prinses Laurentien heeft dinsdagmiddag een webinar geleid waarbij jongeren aan vertegenwoordigers van gemeenten vertelden hoe beter en duurzamer met hen om te gaan. Het webinar was georganiseerd door VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, en het Nederlands Jeugdinstituut.

Volgende week gaan veel gemeenten in gesprek met hun jongeren, over corona. De gemeenten willen luisteren en horen wat leeft onder de jeugd en daarop actie ondernemen, om ze ook perspectief te geven. Een veel actueler onderwerp is er eigenlijk niet, gezien ook de onrust in Nederland sinds de instelling van de avondklok.

De VNG organiseert sinds vorig jaar wekelijks ‘praatsessies onder de noemer VNG Dialoog in coronatijd. Daarin komt elke week een thema aan bod waarover experts en medewerkers en/of bestuurders uit gemeenten in gesprek gaan, en waar hulpmiddelen worden aangereikt die betrekking hebben op het onderwerp van die week.

Tijdens de webinar met als uitgangspunt ‘Perspectief voor jongeren: leren door doen’ waaraan Laurentien deelnam, vertelden de twintig deelnemende jongeren aan de zestig gemeentevertegenwoordigers hoe die gesprekken het beste kunnen verlopen. Een soort masterclass, aldus de eveneens deelnemende Utrechtse wethouder Eelco Eerenberg.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.