Laurentien bundelt afspraken

Vorsten

07-12-2014 16:33:00

BRUSSEL – Wat doet een werkende moeder die over de grens wordt gevraagd voor een trits klussen? Die bundelt haar afspraken. Die conclusie kan althans worden getrokken uit de agenda van de komende dagen van prinses Laurentien. Ze heeft in drie dagen tijd maar liefst vijf publieke optredens, handig gegroepeerd in Utrecht en Amsterdam.

De in Brussel wonende echtgenote van prins Constantijn heeft maandag drie afspraken in de Domstad. Ze spreekt op een congres, gaat daarna meteen door naar een school om met leerlingen te praten over het recht op onderwijs, om vervolgens ’s avonds op de rode loper bij het Beatrix Theater te verschijnen bij het gala ‘Circle of Life’ ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Pieter van Vollenhoven en het 25-jarig bestaan van het Fonds Slachtofferhulp.

Zo’n handige combinatie heeft prinses Laurentien woensdag opnieuw. In de ochtend is ze te gast bij het Nationaal Bibliotheekcongres in de Beurs van Berlage. Ze presenteert daar samen met Ruben Nicolai tijdens het plenaire programma de ‘Agenda tot 2025’ van de Leescoalitie. De prinses kan vervolgens te voet naar het Koninklijk Paleis op de Dam waar die middag door haar man de Prins Claus Prijs wordt uitgereikt.

Het is overigens niet voor het eerst dat Laurentien haar bezoeken in Nederland, die tegenwoordig nauwelijks nog worden aangekondigd door de RVD, zo inroostert. Eind november ging ze ook op één dag naar Sittard en Utrecht.

Meer Nederland