Laurentien spreekt bij braille-symposium

Vorsten

2014-11-27 06:35:00

DEN HAAG – Prinses Laurentien houdt vrijdag een toespraak tijdens het tweede Braillesymposium van de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten. Dit symposium vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Na haar toespraak zal de prinses het eerste exemplaar van het boek ‘Op weg naar braille; een kennismaking met braille voor volwassenen’ aan een van de aanwezigen uitreiken. Laurentien is beschermvrouwe van de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten.

Prinses Beatrix gaat vrijdag ook op stap. De prinses bezoekt in de ochtend een deel van het programma van het vijfde Nationaal Congres Palliatieve Zorg (NCPZ) in congrescentrum De Werelt in Lunteren. Koning Willem-Alexander heeft vrijdag geen afspraken in zijn openbare agenda staan. Donderdag is hij aanwezig bij de jubileumbijeenkomst van de Diensten Geestelijke Verzorging bij Defensie.

Máxima is donderdag nog in China. De koningin, die daar is op uitnodiging van de Chinese regering, brengt daar een vijfdaags werkbezoek. Máxima is in China in haar rol als speciaal pleitbezorger van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, op het gebied van het voor iedereen toegankelijk maken van financiële diensten.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?