Burgemeester blij dat koning Lech trouw blijft

Vorsten

2015-02-18 14:40:00

LECH – Burgemeester Ludwig Muxel van Lech is blij dat de Oranjes ook dit jaar weer op skivakantie komen in zijn Oostenrijkse dorp. ”Het verheugt ons zeer dat het Nederlandse koningshuis ook onder koning Willem-Alexander ons trouw blijft”, zei Muxel woensdag tegenover het nationale persagentschap APA.

Volgens APA is een deel van de koninklijke familie al in Lech en komt het koningspaar met de kinderen dit weekeinde, wanneer ook de Nederlandse krokusvakantie is begonnen.

Prins Constantijn en prinses Laurentien moeten dan met hun gezin weer weg omdat de scholen in Brussel na het weekeinde weer beginnen. Dat is ook de reden dat Constantijn dit jaar niet deelneemt aan de op maandag in Lech geplande fotosessie.

Trouwe wintersportgasten

Volgens Muxel behoren de Oranjes tot de trouwste wintersportgasten van Lech, waar de koninklijke familie al zo’n 55 jaar op vakantie komt. Niet alleen in de winter overigens, maar vaak ook enige dagen in de zomer.

Het lawineongeluk van prins Friso in februari 2012 heeft aan het jaarlijkse verblijf geen einde gemaakt, tot opluchting van Lech dat haar koninklijke gasten niet graag was kwijtgeraakt. Niet voor niets had het skioord jarenlang als wervend motto ‘de gast is hier koning en de koning is hier te gast’.


Meer Nederland