Leraren delen ervaringen met thuisonderwijs met koning

Vorsten

2021-01-07 18:08:16

Koning Willem-Alexander heeft zijn tweede digitale ‘ontmoeting’ van het jaar achter de rug. Na zijn videobellen woensdag met medewerkers van het Isala Ziekenhuis in Zwolle was er donderdag aandacht voor het onderwijs. Online sprak hij met leraren en ouders over de impact van het thuisonderwijs nu leerlingen niet naar school kunnen door de coronacrisis.

Willem-Alexander sprak eerst met drie leerkrachten uit het basisonderwijs, onder wie een interne begeleider, en twee docenten uit het voortgezet onderwijs. Zij vertelden de koning onder meer over de effecten van onderwijs op afstand. Zo zijn er zorgen over oplopende leerachterstanden bij leerlingen nu alle lessen digitaal plaatsvinden. Ook werd gesproken over de verhoogde werkdruk voor docenten.

Aansluitend deelden enkele ouders hun verhaal over de uitdagingen waar zij voor staan om thuisonderwijs te combineren met hun eigen werk.

Sinds half december krijgen scholieren weer lessen online. Scholen organiseren alleen fysiek onderwijs voor leerlingen van ouders met een vitaal beroep en voor kwetsbare kinderen.


Meer Nederland