Mabel in actie met Lady Gaga en Beyoncé

Vorsten

2015-03-08 14:20:00

LONDEN – Prinses Mabel is één van de 35 ondertekenaars van een open brief aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Zuid-Afrikaanse president Nkosazana Dlamini-Zuma, in zijn functie als voorzitter van de Afrikaanse Unie.

In de brief wordt opgeroepen om vrouwen centraal te stellen bij de internationale inspanningen ter bestrijding van honger en armoede. ”Armoede is seksistisch”, aldus de ondertekenaars, onder wie ook beroemdheden als Meryl Streep, Beyoncé en Lady Gaga, politici en zakenvrouwen.

Merkel is aangeschreven omdat zij later dit jaar de bijeenkomst van de zeven machtigste industrielanden leidt, de G7, en Zuma omdat de Afrikaanse Unie dit jaar prioriteiten moet stellen voor de verdere ontwikkeling in Afrika. ”Meer macht geven aan vrouwen is de sleutel tot het bestrijden van ongelijkheid en armoede in de wereld”, aldus de briefschrijvers.

Als vrouwen rechten hebben, dan heeft iedereen die en als vrouwen en meisjes uit de armoede zijn gehaald, dan is iedereen geholpen, zo luidt de boodschap, waarvoor prinses Mabel zondag ook via Twitter aandacht vroeg.


Meer Nederland