Mabel moet snel naar huis

Vorsten

2016-03-16 20:53:00

Prinses Mabel had woensdag in Delft niet veel tijd meer om nog vragen te beantwoorden van televisieploegen over de uitreiking van de naar haar man vernoemde Prins Friso Ingenieursprijs. De reden? “Ik moet het vliegtuig naar Londen halen, mijn dochters wachten thuis op me”, aldus de prinses. Ze nam snel afscheid van schoonmoeder prinses Beatrix en stapte in de gereedstaande hofauto die haar naar het vliegveld bracht.

Mabel had twee dagen van activiteiten in Nederland achter de rug. Dinsdag sprak ze bij de opening van het Joep Lange Instituut in Amsterdam en donderdag woonde ze samen met prinses Beatrix de uitreiking bij van de tweede Prins Friso Ingenieursprijs aan Tim Horeman-Franse. Die mag zich het komende jaar ‘Ingenieur van het Jaar’ noemen.

De 35-jarige prijswinnaar, die meteen felicitaties kreeg van beide prinsessen, is directeur ‘Operations and Technology’ bij Medishield dat medische sensoren, trainingssystemen en chirurgische instrumenten ontwikkelt. Van het bedrijf Surg-On-Medical, dat endoscopische instrumenten ontwikkelt, is hij directeur techniek. Daarnaast is hij onderzoeker en docent aan de TU Delft.


Meer Nederland