Mabel ondertekent brief aan wereldleiders over aids-aanpak

Vorsten

2021-05-28 15:40:42

Mabel heeft een brief ondertekend waarin wordt gepleit voor een betere aanpak van hiv en aids. De brief is gericht aan de Britse premier Boris Johnson en de G7-leiders, omdat er in juni een G7-vergadering gepland staat. Een betere aanpak van hiv en aids is volgens de initiatiefnemer, de Elton John Aids Foundation, een cruciaal agendapunt voor deze vergadering.

De prinses is een van de 34 beroemdheden en leiders die de brief hebben ondetekend. Ook zanger Sir Elton John en diverse voorzitters van gezondheidszorgorganisaties zetten hun handtekening.

In de brief wordt ertoe opgeroepen een nieuwe aidsepidemie te voorkomen. De behandelingen voor hiv en aids zijn volgens de ondertekenaars vaak stilgelegd vanwege de mondiale coronapandemie. Daardoor neemt het aantal met hiv en aids besmette personen snel toe, aldus de Elton John Aids Foundation.

Mabel heeft de brief ondertekend als initiatiefnemer en voorzitter van de organisatie Girls Not Brides, die zich inzet om kindhuwelijken over de hele wereld tegen te gaan.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?