Mabel steunt fonds voor vermoorde Jo Cox

Vorsten

19-06-2016 20:03:00

Een spontane inzamelingsactie ter ere van de nagedachtenis aan de donderdag week vermoorde Britse parlementariër Jo Cox heeft in twee dagen al 750.000 pond (bijna een miljoen euro) opgebracht. Het geld voor het Jo Cox Fund is bestemd voor drie goede doelen die haar na aan het hart lagen en die zijn gekozen door haar familie. Prinses Mabel, een vriendin van Cox, is één van de initiatiefnemers van de actie.

De opbrengst van de inzamelingsactie die via internet plaatsvindt en waaraan al ruim 24.000 mensen hebben bijgedragen gaat naar The Royal Voluntary Service, dat daklozen helpt in het kiesdictrict van Cox in West Yorkshire, naar HOPE not hate, dat extremisme en haat in lokale gemeenschappen in Groot-Brittannië bestrijdt en The White Helmets. Dat zijn vrijwillige reddingswerkers die zich met gevaar voor eigen leven inzetten in Syrië.

De actie is zaterdag in nauw overleg met Cox’ echtgenoot Brendan Cox gelanceerd door Londense vrienden van Jo Cox, Labour-parlementslid voor Batley en Spen. Initiatiefnemers zijn naast prinses Mabel in haar functie als voorzitter van Girls Not Brides, ook Nick Grono van The Freedom Fund en Gemma Mortensen van Change.org.

Woensdag, de dag dat Cox 42 jaar zou zijn geworden, worden er wereldwijd herdenkingen gehouden.


Meer Nederland