Margriet en Laurentien naar prijsuitreiking

Vorsten

2015-01-29 10:47:00

BRUSSEL – Prinses Margriet reikt dinsdag 31 maart de Princess Margriet Award uit in BOZAR, het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel. Voorafgaande aan de prijsuitreiking houdt prinses Laurentien als president van de European Cultural Foundation (ECF) de openingstoespraak, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend.

De prijs van ECF is dit jaar toegekend aan de Athene Biënnale en het Visual Culture Research Center in Kiev. De Athene Biënnale betrekt volgens de jury actief een breed publiek bij de tentoonstelling en draagt hierdoor bij aan een sterk cultureel netwerk in Europa.

Het Visual Culture Research Center is in 2008 opgericht in Kiev als samenwerkingsplatform voor academici, kunstenaars en activisten. Ze zetten kunst en wetenschap in om maatschappelijke kwesties, zoals diversiteit, onder de aandacht te brengen. De jury vindt dat het centrum met zijn activiteiten laat zien hoe belangrijk kunst en cultuur zijn.

De ECF Princess Margriet Award for Culture wordt jaarlijks toegekend. De prijs behoort tot de belangrijkste Europese cultuurprijzen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig