Margriet en Pieter bezoeken Canada

Vorsten

2017-04-24 14:57:00

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven brengen van zaterdag 13 tot en met woensdag 17 mei een officieel bezoek aan Canada. Het paar bezoekt in de provincie Ontario de steden Brampton, Stratford, Goderich, Hamilton, Burlington en Toronto. Het bezoek aan Canada past dan ook in een lange reeks van bezoeken.

In Brampton bezoeken de in Canada geboren Margriet en haar man de Holland Christian Homes. Ze spreken er met het grootste Nederlands-Canadese verpleeghuis en aanleunwoningencomplex in Canada. Ze spreken er met bewoners, studenten verpleegkunde en vrijwilligers over innovaties in de verpleegkunde en het wonen en werken op het complex.

De volgende dag bezoekt het paar Stratford en Goderich. In Stratford is ongeveer 40 procent van de agrarische bevolking van Nederlandse afkomst. Ze onthullen een plaquette voor het gebouw dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door de Prinses Irene Brigade. In het Liberation Memorial Park in Goderich wonen ze een veteranenparade bij en onthullen ze een plaquette ter nagedachtenis aan de Canadese soldaten die in Nederland stierven tijdens de Tweede wereldoorlog.

Conferentie

Op maandag staat de wetenschappelijke samenwerking centraal. Op de McMaster Universiteit in Hamilton opent Prinses Margriet de rondetafelconferentie over resistentie tegen antibiotica.

Op de vierde dag bezoekt het paar Burlington. Margriet en Pieter praten er met scholieren over de vriendschap tussen Canada en Nederland. Vier scholen in Burlington hebben een actieve uitwisselingsrelatie met scholen in Apeldoorn. Het paar plant een boom in Apeldoorn Park. In de Royal Botanical Gardens is er een samenzijn met bewoners en veteranen.

Het paar sluit hun bezoek aan Canada af in Toronto met een bezoek aan het 48th Highlanders of Canada Museum en een ontmoeting met Nederlandse ondernemers.


Meer Nederland