Margriet maakt winnaars Prinses Christina Concours bekend

Vorsten

13-07-2020 14:45:39

Prinses Margriet maakt zaterdag 26 september via een video-opname de winnaars van de finale van het Prinses Christina Klassiek Concours bekend. De finale wordt dit jaar online gehouden vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Ruim vierhonderd jonge musici tussen 12 en 22 jaar namen deel aan de voorrondes van het Prinses Christina Klassiek Concours. 23 van hen werden geselecteerd voor de finale waarin zij tien minuten optreden voor jury en publiek. Deze optredens worden op 23, 24 en 25 september uitgezonden. Een dag later maakt Prinses Margriet de prijswinnaars bekend in de categorieën 12-14 jaar, 15-19 jaar en conservatoriumstudenten.

De uitzendingen zijn te bekijken via de website en social media van het Prinses Christina Concours.

Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Dertig jaar geleden verbond Prinses Christina haar naam aan het concours. Tot haar overlijden vorig jaar was Prinses Christina lid van het Comité van Aanbeveling.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.