Margriet onthult standbeeld om slachtoffers corona te herdenken

Vorsten

2021-07-21 16:02:49

Prinses Margriet onthult op 8 september een standbeeld bij Groot Speijck in Oisterwijk, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag weten. Met het standbeeld worden zorgmedewerkers geëerd en de slachtoffers van de coronapandemie herdacht.

Voorafgaand aan de onthulling van het beeld spreekt Margriet met het bestuur van Stichting Dank Helden van de Zorg. Na een plenair programma met verscheidene sprekers volgt een minuut stilte uit respect voor de zorgmedewerkers en de slachtoffers. Vervolgens onthult de prinses het standbeeld samen met een zorgmedewerker en een nabestaande. Na de onthulling spreekt Margriet met een aantal aanwezige zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor de verzorging van coronapatiënten en dat nog steeds doen.

Het bronzen standbeeld is gerealiseerd door Stichting Dank Helden van de Zorg om zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet bij de verzorging van coronapatiënten en om stil te staan bij alle slachtoffers van deze pandemie. Het beeld is ontworpen door de vorig jaar overleden Nederlandse kunstenaar Kees Verkade. Het verbeeldt een afscheid van een moeilijke periode en een opening naar een nieuwe toekomst in vrijheid.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana