Margriet opent Kalorama Centrum voor doofblinden

Vorsten

30-09-2021 10:34:07

Prinses Margriet opent op maandag 25 oktober de nieuwbouw van het Kalorama Centrum voor doofblinden in Beek. Kalorama richt zich op mensen met een specifieke zorgvraag. Het Centrum voor doofblinden is een van de vijf locaties van de organisatie.

Doofblindheid is een combinatie van doof-/slechthorendheid én blind-/slechtziendheid die vele gradaties kent. Het Kalorama Centrum voor doofblinden biedt zorg en dienstverlening in het wooncentrum in Beek. Naast de zorg aan doofblinden biedt Kalorama ook zorg aan mensen die revalideren.

Margriet opent het Centrum voor doofblinden door symbolisch de laatste steen te leggen. Aansluitend bezoekt zij diverse woongroepen waar zij spreekt met bewoners en hun begeleiders. In totaal telt het Centrum voor doofblinden zeven woongroepen met ieder acht bewoners. De woongroepen functioneren als zelfstandige huishoudens.

Bij de bouw en inrichting is rekening gehouden met de gehoor- en zichtbeperkingen van de bewoners. Dat uit zich onder meer in materiaalkeuze, kleuren, handig bedienbare huishoudelijke apparaten, looproutes en ramen die zonlicht filteren.


Meer Nederland