Margriet opent nieuwe woonlocatie voor jongeren met problemen

Vorsten

18-09-2020 12:57:55

Prinses Margriet heeft vrijdagochtend het nieuwe gebouw van Stichting Maaszicht geopend in Rotterdam. Deze nieuwe locatie biedt 39 beschermde woonplekken voor jongeren met problemen.

Margriet, lid van het Comité van Aanbeveling van Stichting Vrienden Maaszicht, kreeg een rondleiding door het gebouw. Ook sprak de prinses met bewoners en hun mentors over de zorg die de stichting biedt.

View this post on Instagram

⁣Prinses Margriet opent het nieuwe gebouw van Stichting Maaszicht in Rotterdam. De nieuwe locatie biedt 39 beschermde woonplekken voor jongeren van 17 tot 23 jaar. In het nieuwe pand hebben jongeren een eigen kamer en badkamer. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke voorzieningen zoals een woonkamer, een centrale keuken en een tuin.⠀ ⠀ Bij Maaszicht krijgen jongeren met complexe problemen de gelegenheid zich persoonlijk en maatschappelijk te ontwikkelen. Stichting Maaszicht creëert een thuisbasis en biedt dagelijkse structuur en veiligheid.⠀ ⠀ Prinses Margriet krijgt een rondleiding door het gebouw en spreekt bewoners en hun mentor over de nieuwe locatie en de zorg en begeleiding die Stichting Maaszicht biedt. Prinses Margriet is lid van het Comité van Aanbeveling van Stichting Vrienden Maaszicht.⠀ ⠀ #opening #stichting #maaszicht #prinsesmargriet #beschermdwonen #stichtingmaaszicht #rotterdam @gemeenterotterdam ?Patrick van Katwijk

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Stichting Maaszicht is een voorziening die woonplekken aanbiedt aan jongeren tussen de 17 en 23 jaar. Jongeren met complexe problemen, als emotionele en affectieve verwaarlozing en trauma’s, krijgen er de gelegenheid zich persoonlijk en maatschappelijk te ontwikkelen. De stichting creëert een thuisbasis en biedt dagelijkse structuur en veiligheid. De zorg is erop gericht om met de jongere een realistisch zelfbeeld te ontwikkelen. De nadruk ligt op dat wat de jongere kan en op het opbouwen van zelfrespect, zelfbeheersing en zelfredzaamheid.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord