Margriet slaat herdenkingsmunt Rode Kruis

Vorsten

2017-05-16 07:42:00

Prinses Margriet slaat op 10 juni de eerste slag van het Rode Kruis Vijfje, een herdenkingsmunt ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Nederlandse Rode Kruis. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt. De ceremoniële eerste slag vindt plaats bij de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) in Utrecht. Prinses Margriet is vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

De KNM wil met de uitgifte van de herdenkingsmunt op een speciale manier invulling geven aan het jubileum. Sinds de oprichting is het Rode Kruis uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan 17 miljoen vrijwillige hulpverleners. In Nederland staan bijna 30.000 vrijwilligers klaar om hulp te verlenen. Ook wordt vanuit Nederland jaarlijks intensief hulp geboden aan slachtoffers in ramp- en conflictgebieden.

De Koninklijke Nederlandse Munt geeft regelmatig herdenkingsmunten uit. Vorige maand verscheen het zogenoemde Verjaardagstientje. De munt werd geslagen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander.


Meer Nederland