Marilène en Maurits halen herinneringen op

Vorsten

2018-04-27 14:46:00

Het was een leuke reünie zei prinses Marilène vrijdag nadat ze samen met echtgenoot prins Maurits bij café Soestdijk was langsgegaan, een zijsprong tijdens de wandeling van de koninklijke familie door het centrum van Groningen.

In dit café werkte ze een kwart eeuw geleden tijdens haar studietijd, en daar leerde ze Maurits kennen die er ook een baantje had. Al snel gingen ze hun diensten op elkaar afstemmen en de rest is geschiedenis. Volgende maand zijn ze twintig jaar getrouwd.

Oud-collega’s wachtten Maurits en Marilène op en sleepten hen mee naar het terras voor het maken van foto’s en het meezingen van een kraker van André Hazes. Maurits kreeg ook een ingelijst oud werkhemd aangeboden, met het verzoek binnenkort toch weer eens langs te komen en aan de bar plaats te nemen. Ook prins Bernhard heeft in het populaire café gewerkt. Zijn foto hangt binnen aan de muur, maar hij hield vrijdag wat afstand tot de extra festiviteiten bij Soestdijk.

Nacht en ontij

Grootmoeder koningin Juliana vond het naar verluidt destijds maar zo-zo dat haar kleinzoons bij nacht en ontij in een café werkten, dat bovendien de naam droeg van haar paleis en dat royaal was voorzien van foto’s, schilderijen en andere memorabilia van haar familie. Voor anderen maakte dat Soestdijk juist extra leuk: je biertje werd getapt door echte prinsen.

Prins Bernhard heeft zijn vrouw Annette ook in Groningen leren kennen. ,,Dat is mijn belangrijkste herinnering aan de stad”, zei ze. Bernhard vind het vooral leuk om weer door het centrum te wandelen. ,,Dat heb ik lang niet meer gedaan.”


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt